Online 121 uživatelů Přihlášení | Registrace | Zaslat heslo | Prohlížení bez přihlášení

 

Vegeteriánství, vegánství. [ ID: 10926 ] - [ Životní styl / Různé ]
1 / 40
Mini Home
Vítejte v tomtu auditku.
Vegánův jídelníček - fotky a popisek
SIRKARMILIS   17:14:57 18.04.2016
KLOAKA [ 17:12:40 18.04.2016 ]: ::ANO
KLOAKA   17:12:40 18.04.2016
Toto poznáte? velmi dobré recepty pre vegetarianov / vegáonov

https://www.facebook.com/stravazelenych/?fref=ts
COOLINKA   09:15:20 30.07.2014
No pro mě má stévie taky právě pachuť, jsem měla docela ráda Nestea s Aloe vera a jahodama občas na napití a tou stévií to úplně zničili :D Takže už fakt jen normální čaje :) A ano, Xylitol zdá se být "fajn" IMG:http://images.nationalgeographic.com/wpf/media-live/photos/000/694/cache/bake-off-sugar-alternatives_69436_600x450.jpg :)
LADZA   05:39:43 30.07.2014
Tak jako stévie je super, ale má to pro mě hroznou pachuť, jakoby to dlí na jazyku ta chuť. Jinak Xylitol je celkem dobrá náhražka... teda "dobrá"... alespoň to není neurotoxin jako aspartam.
Nejlepší zdravá výživa je kašlat na jakékoli rafinované cukry ::D
COOLINKA   19:45:26 28.07.2014
Stévii znám, ale četla jsem, že spoustě lidem v tom pečení nějak nesedí, na thaumatin se mrknu. Díky .)
ETERNITY   15:50:12 28.07.2014
COOLINKA [ 11:34:25 28.07.2014 ]: A ja doporucim thaumatin. Kytka jako stevie, ale sladivejsi. Musi se s nim opatrne. Zacala jsem ho pouzivat, kdyz kolegyne prestala jist sacharidy - thaumatin je protein. A neni to chemicky humus, coz je hlavni.
SIRKARMILIS   14:41:24 28.07.2014
COOLINKA [ 11:34:25 28.07.2014 ]: umělá sladidla jsou humus, doporučuju extrakt ze stévie, na obalu by mělo být napsán poměr sladivosti vzhledem k cukru
COOLINKA   11:34:25 28.07.2014
Zdravím všechny, předpokládám, že se všichni asi zajímáte o zdravou výživu a chtěla jsem se tedy zeptat zda tu někdo z vás nemá také zkušenosti s pečením s umělými sladidly. V partě jsme víceméně vegetariáni, nebo alespoň semi-vegetariáni, ale teď se mezi nás ještě  "přimotal" diabetik a když někam jezdíme, tak si na víkendy pečeme a vaříme různé mňamky, ale s tímhle tedy vůbec nemám zkušenost a nevím, jestli když budu péct neco sladkého, jestli mám z umělým sladidlem zacházet dle receptu, nebo se tam ty poměry liší, což asi zřejmě ano, když je umělé sladidlo sladší než klasický cukr.
SIRKARMILIS   22:22:05 14.06.2014
ETERNITY [ 12:44:30 28.01.2013 ]: paradni a jednoduche jsou chipsy z cervene repy
MERLOR   11:09:52 22.11.2013
K zobání tak třeba doma sušená jablíčka, Ořechy (samo natural a nesolené), nebo pokud něco hutnějšího, tak třeba ovocnej koláč, kde míxto vajec použijete rozmixovaný banán (cca 1 vajíčko nahradíte 1/2 banánu). Je toho dost co si může Vegan dát jako mlsku :24)
ETERNITY   15:35:20 27.06.2013
Ja ho teda nedelam, ale z linku od Smeny:
http://www.home-made.cz/2013/03/domaci-cerstve-sojove-mleko.html
ETERNITY   13:06:36 08.02.2013
Tak narychlo jsem tradicne vymyslela jenom pivo, ale dnes jsem chytrejsi:

http://www.buzzfeed.com/expresident/vegan-super-bowl-recipes
SLAYN   18:59:53 28.01.2013
ETERNITY [ 12:44:30 28.01.2013 ]: ttřeba hummus, nebo falafel
ETERNITY   12:44:30 28.01.2013
Projela jsem par prispevku zpet a rikam si, jestli se vubec ma cenu ptat, ale...

Co pro vegana na vecer na zobani ve spolecnosti? Zbytek nas normalnich si obvykle objedna pizzu nebo udela jednohubky, ale on najde vzdycky ve vsem cosi "zivyho".
W0TAR   10:18:03 26.07.2012
SYKSYNLEHDET [ 21:59:25 08.05.2012 ]: z Govindy zalezi jakou, jestli je to ta jejich tenka, tak tam je par receptu, ale nic extra, ale jestli nemas vubec zkusenosti s indickou kuchyni tak pro zacatek dobry, ale je dobry, kdyz ti nekdo ukaze nektery veci, jako treba jak se dela ghi nebo panyr. Jinak to pro nas nektery exoticky koreni sezenes prave treba v Govinda butiku nebo v ty pekarne/kramku vedle. J
CO se tyce kucharky, mam stazenou nejakou veganskou, anglicky teda, ale vypada to dost obsahle, v pripade zajmu to muzu nekam upnout
SYKSYNLEHDET   21:59:25 08.05.2012
Nevíte prosím někdo o vegetariánské kuchařce ke stáhnutí na internetu?
Mám objednanou knihu receptů z restaurace Góvinda, tak jen doufám, že to bude stát za to!
VIOLETT   22:03:39 16.11.2010
UTHANTE [ 16:43:43 31.05.2009 ]: nízkou kvalitu má z jediného prostého důvodu a to je způsob jeho vzniku. V mase z velkochovů zůstávají zbytky chemických látek, antibiotik a růstových hormonů, kterými zvířata dopují proti nemocem a podporují jejich růst. Krom těchto prokázaných látek se stále více zkoumají právě látky vznikající při stresu, jež zvířata prožívají ve svém bídném životě.

A nálepka BIO je samozřejmě z části záležitostí módní (etika překvapivě začíná jít do módy), nezanedbatelný je ale především kvalitativní rozměr, protože pro získání takového loga musí potraviny obstát ve velmi tvrdých testech. Jak píšeš u rostlinných produktů jde o kritéria, kdy jsou zkoumány chemické látky, jež byly použity (pesticidy, syntetická hnojiva, látky prodlužující trvanlivost a další látky, jež jsou uměle dodávány do potravin...) a jež zůstávají v produktech jako tzv. rezidua.
Světová zdravotnická organizace (WHO) se rozsáhle zabývá výzkumem karcinogenity, reprodukčních poruch, neurotoxicity, genotoxicity, imunotoxicity a dalších toxických efektů např. pesticidů a na svých stránkách pravidelně zveřejňuje zprávy a materiály (viz www.who.int)
BLACKVALKYRIA   20:37:41 31.05.2009
UTHANTE [ 16:43:43 31.05.2009 ]: U živočišných produktů se bio kupuje zejmená z etických důvodů, zvířata z ekologického zemědělství mají nesrovnatelně lepší životní podmínky. A co se týká masa, tak já ho nejím, ale tuším, že jde o přítomnost stresových hormonů.
UTHANTE   16:43:43 31.05.2009
podle mě nemá konzumace cukrů nějak závažnější vliv na kazivost zubů. Důležité je čistit si zuby, a v kojeneckém věku aby rodiče zachovávali hygienu, necumlali mu dudlíky ::D

a označení bio není skoro žádnou zárukou kvality, zejména u rostlinných produktů. Je to móda. Nevim, kde se bere názor, že běžně kupované maso má prachbídnou kvalitu.
BLACKVALKYRIA   13:02:54 17.01.2009
DRACEK [ 17:14:41 03.12.2008 ]: Co je špatného na fytoestrogenech? A proč kratší doba kojení?
1 / 40