Online 119 uživatelů Přihlášení | Registrace | Zaslat heslo | Prohlížení bez přihlášení

 

Recepty pro kuchařské analfabety [ ID: 35001 ] - [ Jídlo, hamání, specialitky, minutky / Hamání ]
1 / 8
Mini Home
Cílem klubu je vytvořit malou kuchařskou příručku pro lidi, co nemají tušení, jak se správně strouhá mrkev.
Pravidla jsou jednoduchá… Povolena je jakákoliv diskuse alespoň trochu související s tématem a vítány jsou laciné, ale hlavně jednoduché recepty, které bude správce (budou správci?) dávat na Home.

Správce dostane za trest ten, kdo přispěje aspoň jedním receptem a požádá si o to jakoukoliv formou.

Formát receptu:

Název Receptu

Suroviny:
surovina 1
surovina 2
surovina 3
pivo


Postup:
Přidáme surovinu 1 do suroviny 2 a řádně promícháme. Na pánvičce předsmažíme surovinu 3 a zalijeme směsí suroviny 1 a 2. Podáváme s pivem.
IVISEK   14:57:59 17.02.2014
ŠPEKÁČKY NA PIVĚ

6 ks špekáčků
2 cibule
500 g kysaného zelí
1 malý sladký kečup
1 pivo
sůl, pepř, feferonka


Špekáčky oloupeme,nařízneme a vložíme do nich kolečka cibule,feferonku,
osolíme,opepříme. Špekáčky poklademe na plech,zasypeme kysaným zelím,
zalijeme kečupem a nakonec pivem. Vložíme do trouby a pečeme při 200°C
asi půl hodiny. Podáváme s chlebem.

Na tom se nedá nic pokazit :13)
CROSSMAN   15:11:09 24.01.2014
Prosím o vyplnění krátkého dotazníků týkajícího se potravin. Data mi poslouží ke zpracování diplomové práce! Děkuji!!
http://umbrela.mendelu.cz/vyzkumy/vyzkum?id=691
SLAMPISKO   13:42:10 17.11.2013
tak jaké nové recepty se hofylandí analfabeti naučili? :-P
SYSTEM   08:59:04 28.05.2013
Automaticky generovaná zpráva:
Tento klub byl vyjmutý z kategorie Tlející kluby (kluby určené k likvidaci).
RADUUZA   12:45:19 22.05.2013
RADUUZA [ 12:44:38 22.05.2013 ]: cibulku nechte uležet v soli cca 15-20 minut ;:)
RADUUZA   12:44:38 22.05.2013
Přispěji domácím receptem jednoduchého dresingu

Říkáme tomu "Mačňání" :2) :

Suroviny:
-cibule
-zakysaná smetana (cca 250ml na jednu středně velkou cibuli)
-sůl

Postup:
Nakrájet cibuli a pořádně ji posolit (opravdu hodně přesolit, jinak se cibulka "nevypotí"). Nechte cibuli pustit šťávu a přimíchejte zakysanou smetanu.
Nejlépe zakrýt a nechat ještě půl dne uležet v lednici.

Hodí se ke steakům, salátům, dá se hodně kombinovat.. ::)
FERGIEFERGASON   14:27:06 19.04.2012
SLAMPISKO [ 07:59:55 02.04.2012 ]: souhlasím, přikrýt pokličkou a ještě doporučím hoď na to plátek sýru (klidně i 30% cihlu) je to mňamkozní ::)
KULOHRIZ   14:13:15 07.04.2012
SLAMPISKO [ 07:59:55 02.04.2012 ]: ja ho delam na malem plameni a pockam si :)
SLAMPISKO   20:28:30 02.04.2012
ALFIRIN [ 13:35:25 02.04.2012 ]: Vyzkouším ::ANO

Jinak tekutý mi taky chutná víc, ale rád bych to uměl i netekutě ::P
ALFIRIN   13:35:25 02.04.2012
SLAMPISKO [ 07:59:55 02.04.2012 ]: přiklop na chvilku pánev pokličkou (ale taky mám raději tekutý)
8BB76E1   12:18:54 02.04.2012
no já ho dělám právě tak, aby tekl.. to je na tom to nejlepší.. ^_^
SLAMPISKO   12:02:49 02.04.2012
GRYMPY [ 11:45:09 02.04.2012 ]: No právě… :)
GRYMPY   11:45:09 02.04.2012
SLAMPISKO [ 07:59:55 02.04.2012 ]: to si rovnou udělej míchaný, ne?
SLAMPISKO   07:59:55 02.04.2012
Lidi, jak děláte volský oko, aby se vám "udělal" i žloutek? Mně dycky teče… a když to nechám na pánvičce dýl, tak se to připaluje… ::) Zatim to řešim tak, že to dycky na chvilku obrátim žloutkem nahoru, ale to trochu ničí podstatu volskýho oka ::D
SLAMPISKO   13:47:58 04.01.2012
Jednoduchá dobrůtka... zdroj: Chilli con Carne z mletého masa

Suroviny:
500g mletého masa
1 velká cibule
chilli papričky
1 konzerva fazolí
2-3 čerstvé papriky
olej
koření
špetka soli
sladká mletá paprika
stroužek česneku


Postup:
Na velké pánvi rozpálíme olej a přidáme nasekanou cibulku. Ani nadrobno, ani nahrubo. Až zesklovatí, nasypeme sladkou mletou papriku (v prášku), stačí dvě čajové lžíce. Až se cibulka obarví, přidáme všechno maso. Posolíme, popepříme. Přidáme chilli koření (já koupila malý mlýnek s kořením) a prolisovaný stroužek česneku. Než se maso osmaží ze všech stran, připravíme si sladké papriky a otevřeme konzervu fazolí. Čerstvé papriky nasekáme na menší kostičky a přidáme na pánev. Chilli papričky můžou být čerstvé, ale i konzervované ve slaném nálevu ( výborné jsou španělské papričky piri-piri). Ty nasekáme hodně nadrobno, dvě nebo tři - dle vlastní chuti. Znovu maso promícháme s paprikami a počkáme, až bude hotové ze všech stran. Úplně nakonec přidáme konzervu s fazolemi ( ty ve slaném nálevu je dobré ocedit). S fazolemi chvíli povaříme a je hotovo. Dle chuti pak můžete ještě přikořenit. Podáváme s pečivem ( nejlépe s chlebem ) nebo s rýží.
Pozor, pálí! Dobrou chuť!
Tip: Aby jídlo také dobře vypadalo, můžeme si zvolit odlišné barvy papriček,paprik i fazolí. Pak jídlo vypadá jako z pravé mexické restaurace.
KULOHRIZ   20:50:35 10.12.2011
SLAMPISKO [ 00:19:48 08.12.2011 ]:  a funguje to alespon ? :D
FERGIEFERGASON   18:40:28 08.12.2011
SLAMPISKO [ 00:19:48 08.12.2011 ]: :9) :3) :18)  OMG
SLAMPISKO   00:19:48 08.12.2011
IMG:http://dl.dropbox.com/u/9547364/ND/recept_generator.jpg
KYVOUN   12:19:09 22.08.2011
Přidám taky jednu tvarůžkovou pomazánku

Suroviny:
Tvarůžky
Sádlo
Cibule
Sladká paprika (koření)

Možno přidat trochu piva.
OKENA   16:23:07 12.08.2011
FERGIEFERGASON [ 14:37:25 10.08.2011 ]: zatím nijak, snad zítra :2)
1 / 8