Online 198 uživatelů Přihlášení | Registrace | Zaslat heslo | Prohlížení bez přihlášení

 

Magic: the Gathering [ ID: 791 ] - [ Hry / Sběratelské karetní hry ]
1 / 42
WRATA   22:56:19 25.06.2022
FOFR [ 19:37:23 25.06.2022 ]: Je to presne tak jak pise  CEK [ 20:13:18 25.06.2022 ]:
WINTHROP   22:23:45 25.06.2022
FOFR [ 20:50:18 25.06.2022 ]: jo urcite se to spusti pro oba, jde to na stack a pak jde jeden na hrbitov nez se zacne vyhodnocovat, ale spustit se spusti
HARROD   22:23:41 25.06.2022
FOFR [ 20:50:18 25.06.2022 ]: Melo by to tak byt. SBE se kontroluji az pred tim, nez by mel nejaky hrac dostat prioritu. ETB efekty z permanentu, ktery prijdou na stul v ramci vyhodnocovani kouzla jdou na stack zaroven pred tim, nez skonci vyhodnocovani kouzla (tj. napriklad pred tim, nez das kartu kouzla do hrbitova - to je dulezity, kdybys tam mel nejakou rekurzi a chtel si tu kartu, kterou zrovna hrajes vratit ze hrbitova do ruky treba) a nekdo by mel dostat prioritu.
Kdyz to uplne rozpitvas, a jak by to imho vypadalo treba v MTGO to bude vypadat tak, ze ty zahrajes Glimpse, udelas shuffle, na stack pujdou vsechny "leaves the battlefield" efekty (tj, budes je muset nejak narovnat na stack), pak udelas reveal a polozis permanenty na stul, pak pujdou na stack vsechny ETB efekty, pak si zamichas ten zbytek a das ho na spodek a pak se teprve budou kontrolovat SBE, protoze by aktivni hrac mel dostat prioritu. Mozna se s tim stackem pletu a mohl by sis leaves a enters the battlefield efekty nastackovat libovolne, ale myslim si, ze to je tak, jak rikam.
FOFR   20:50:18 25.06.2022
CEK [ 20:13:18 25.06.2022 ]: tím pádem ty landfall efekty se spustí u obou omnathů? (tzn heal za 8, 8 man k dobru a 8 damage do opponentů? wow .... to je hrozná čuňárna :2)
CEK   20:13:18 25.06.2022
FOFR [ 19:37:23 25.06.2022 ]: Dle me, uz postarsi znalosti pravidel, umre na state based efekty (jestli se to tak este jmenuje), respektive Ty si vyberes ktery zustane, ale triggery se normalne zapnou, a pro kazdeho Omnatha se pocitaji ty tri aktivace zvlast. Stejne jako by i za nej triggerovaly ETB triggery, takze si liznes kartu za oba.
FOFR   19:37:23 25.06.2022
Nicméně pravidlovou si dovolim...

Koukal jsem nedávno na glimpse of tomorrow...

Chci se zeptat (respektive si ověřit), pokud vejdou na battlefield glimpsem dvě stejné legendární bytosti (nebo klidně i planeswalkeři) a ty nějak dále triggerují, jak přesně se věci stanou?

příklad - glimpse mi na battlefield hodí 2x omnatha a dejme tomu 5 zemí.

A já předpokládám, že se stane následující.

první umře jeden omnath protože legendary rule (a nejsem si jistej, ale nějak žiju v tom, že se to stane dřív než cokoli začne triggerovat ETB efekty), a teprve pak projdou landfall ability omnatha co zůstane na battlefieldu, je tak?

IMG:https://www.mtgtop8.com/pics/mh2/129.jpg IMG:https://www.mtgtop8.com/pics/znr/232.jpg
FOFR   19:30:26 25.06.2022
NYRLEM [ 14:00:42 25.06.2022 ]: Taky to má v top 10 nejhranějších karet 8 modrých :2)  Jako je hezký mít tu snahu všechno balancovat, ale přijde mi, že většinou (čest vyjímkám) se zrodí akorát nový prasárny, se kterejma moc nenaděláš ...

Tím na ten formát nechci plivat ... já když už párkrát do roka hraju, tak hrajem podle klasických pravidel... Tak nějak po vzájemné domluvě všechny zúčastněné ty pravidla serou nejmíň...
NYRLEM   14:00:42 25.06.2022
CEK [ 13:39:58 25.06.2022 ]: na commanderu je to momentalne zdaleka nejhranejsi format https://www.mtgtop8.com/format?f=EDH
CEK   13:39:58 25.06.2022
NYRLEM [ 12:57:02 25.06.2022 ]: Sorry, nejaky neofiko formaty me nezajimaj....
NYRLEM   12:57:02 25.06.2022
CEK [ 12:55:12 25.06.2022 ]: protoze duel commander ban list nedela wotc, ale french duel commander committee ..
CEK   12:55:12 25.06.2022
NYRLEM [ 11:09:10 25.06.2022 ]: Jiste, proto jsem na ten banned list koukal. Navic nevim na co google, B&R list u WotC snad dokaze najit kazdej i bez toho....
NYRLEM   11:09:10 25.06.2022
CEK [ 10:32:11 25.06.2022 ]: ja jsem ti k tomu rekl svoje, google uz snad zvladnes pouzit sam, ne?
CEK   10:32:11 25.06.2022
NYRLEM [ 09:44:03 25.06.2022 ]: Ehm...myslis tech asi 15 zabanovanych karet (kdyz nepocitam silenosti typu Moxy, Ancestral, a podobne kousky....)?
NYRLEM   09:44:03 25.06.2022
CEK [ 19:32:13 21.06.2022 ]: karty co jsou combo primo s commanderem  nebo tito commanderi jsou obvykle zabanovani :) duel commander je relativne vybalancovanej ..
FOFR   19:34:28 21.06.2022
CEK [ 19:32:13 21.06.2022 ]: Tak jestli je rozdíl jen v tomhble, tak mám asi špatné commandery (o.k. ten pupík co jsem tu postoval kdysi combo je no ... ale zbytek nikoli !! :-)
CEK   19:32:13 21.06.2022
FOFR [ 19:00:14 21.06.2022 ]: No, vetsinou oproti commanderu neprasis kombo na jednu kartu co mas vzdycky dostupnou ::)
FOFR   19:00:14 21.06.2022
A že jsem tak smělý, v čem  že je ten formát tak vyjímečnej?
WRATA   22:25:24 19.06.2022
GRAG [ 21:53:24 19.06.2022 ]: Highlander co vim tak dost umrel takze pokud nemas kamarady tak je to dost problem.
GRAG   21:53:24 19.06.2022
Zdravím, tušíte někdo zda se se u nás (v ČR) hraje nějaká forma highlander formátu? Nemyslím commander/edh.
Dík
WRATA   10:45:38 09.05.2022
FOFR [ 22:51:57 08.05.2022 ]: Jak pise Meldon, jeste doplnim ze do Spellskite lze presmerovat cokoliv ceho muze byt taktez cilem. Zminen byl blesk ale veskere niceni permanentu/artefaktu.
Pozor ale na inerakci s nekteryma kartama. Napada me treba Force of vigor ktera ciluje dva artefacty/enchantmenty, presmerovat muzes jenom jeden a to pouze za predpokladu ze SK jiz neni cilem daneho spellu, pak uz presmerovat nemuzes. Tak se trochu poznaji znalosti hrace protoze mene zkuseny zaciluje dve veci a ty muzes jednu z nich zachranit a ten vice zkuseny zaciluje SK a tu vec co mu vadi nejvic. Sice v obou pripadech prijdes o ty dve veci ale v tom prvnim se muzes rozhodnout ktery chces zachranit a to je pro tebe znacne vyhodnejsi
1 / 42